top of page
Waterrecuperatie (2).jpg

Ligt jouw vak op het dak?

Ik werk al in de bouw

Als professional in de bouw beheers je je vak. Je kent de technieken en de materialen en je weet dat een geslaagd project het resultaat is van teamwork. De jaren praktijk hebben je gevormd en gesmeed. 

 

Maar misschien ben je uitgekeken op je huidige job. Of kijk je actief uit naar een nieuwe uitdaging.

 

Ben je op zoek naar extra variatie in een job die bovendien ook nog eens bovengemiddeld betaalt? Dan kan dit jouw moment zijn om het hogerop te zoeken. Letterlijk dan… want als dakwerker kan je jouw ervaring inzetten in een nieuwe job. 

Ontdek waarom dakwerker een droomjob is, hoe je je omschoolt en laat je inspireren door zowel jonge als ervaren dakwerkers.

Voldoening

Elk project is anders, horen we iedere dakwerker zeggen. Je hebt de verschillende materialen, de uiteenlopende daktypes, altijd een andere locatie, maar vooral telkens opnieuw andere uitdagingen en de zoektocht naar de best mogelijke oplossing. Die oplossing vinden en tevreden klanten, geven bakken voldoening. 

Teamwork

Dakwerk is bij uitstek teamwork. Dag in, dag uit sta je met je team op het dak, geniet je van zonsop- of zonsondergangen, … Daardoor raak je heel erg op elkaar ingespeeld en word je zoveel meer dan collega’s. 

Straffe job

Hier moeten we niet flauw over doen. Het is een job voor straffe mannen en vrouwen. Er komt nog altijd heel wat handenarbeid aan te pas. En gelukkig maar. Daarnaast heeft vrijwel elke dakwerker nu een kraan waardoor je minder zware lasten moet dragen. En zo’n telescopische kraan besturen, dat geeft toch wel een stoer gevoel. 

Kost verdienen

Het beste argument houden we voor het laatst: omdat iedereen een dak boven zijn hoofd nodig heeft en er een tekort is aan goede werkkrachten, ben je zeker van een job en verdien je bovengemiddeld goed je boterham. Mooi meegenomen, niet?  

Waarom dakwerker worden?

Nog niet helemaal overtuigd?
Bekijk dan deze getuigenis van een ervaren dakwerker

Hoe dakwerker worden? 

Wat je al aanvoelde, heeft je nu overtuigd: jouw vak ligt op het dak! Je hebt zin gekregen om dakwerker te worden maar bent nog niet zeker welke opleidingsweg voor jou de beste is? We lijsten de mogelijkheden even op:

bottom of page