top of page
Cedric de greef (1).jpg

Ligt jouw vak op het dak?

Ik ben student

Steek je graag de handen uit de mouwen? Wil je een grote werkzekerheid én een goed loon? Hou je van de buitenlucht? Mik je op een job die je dagelijks met de glimlach uitvoert?

Dan kan de job van dakwerker jouw droomjob worden! Ontdek de opleidingsmogelijkheden en laat je inspireren door zowel jonge als ervaren dakwerkers. Ligt ook jouw vak op het dak?

Voldoening

Elk project is anders, horen we iedere dakwerker zeggen. Je hebt de verschillende materialen, de uiteenlopende daktypes, altijd een andere locatie, maar vooral telkens opnieuw andere uitdagingen en de zoektocht naar de best mogelijke oplossing. Die oplossing vinden en tevreden klanten, geven bakken voldoening. 

Teamwork

Daarnaast werk je samen. Dakwerk is bij uitstek teamwork. Met z’n tweeën, met z’n drieën of met z’n vieren. Samenwerken maakt het zoveel leuker. 

Straffe job

Hier moeten we niet flauw over doen. Het is een job voor straffe mannen en vrouwen. Er komt nog altijd heel wat handenarbeid aan te pas. In weer en wind. Maar toch is de job veel minder zwaar dan pakweg tien jaar geleden. Vrijwel elke dakwerker heeft nu een kraan waardoor je minder zware lasten moet dragen. En zo’n telescopische kraan besturen, heeft ook wel wat… 

Kost verdienen

Het beste argument houden we voor het laatst: omdat er een tekort aan goede werkkrachten is, ben je zeker van een job en verdien je bovengemiddeld goed je boterham. Mooi meegenomen, niet?  

Waarom dakwerker worden?

Nog niet helemaal overtuigd?
Bekijk dan deze getuigenis van een ervaren dakwerker

Hoe dakwerker worden? 

Wat je al aanvoelde, heeft je nu overtuigd: jouw vak ligt op het dak! Je hebt zin gekregen om dakwerker te worden maar bent nog niet zeker welke opleidingsweg voor jou de beste is? We lijsten de mogelijkheden even op:

bottom of page