top of page

Het dak op met… Kurt Gerimont

Een kraan en drie medewerkers. Meer heeft Kurt Gerimont niet nodig om in Limburg en het Oosten van Vlaams-Brabant heel wat huizen van platte daken te voorzien. Als zaakvoerder gaat hij zelf nog meehet dak op en dat doet hij heel bewust. “Ik sta zo graag samen met mijn mensen op het dak.”Hoe ben je gestart als dakwerker?

Dakwerken heb ik met de paplepel meegekregen. Mijn vader en zijn broer runden een familiebedrijf dat gespecialiseerd was in zinkwerk. We verzorgden de afwerking, de dakgoten en de dakkapellen voor een veertigtal collega-dakwerkers.

Vanaf mijn zestiende ging ik elke vakantie mee het dak op. In die tijd volgde ik een opleiding tot technisch tekenaar en haalde ik ook mijn diploma, maar op een dak werken zat nu eenmaal in mijn genen. Toen mijn vader aangaf dat er veel werk was, heb ik de stap gezet.

Zodra ik in het bedrijf werkte, wilde ik snel meer doen dan enkel zinkwerk. Ik bekeek het ruimer en wilde ook dakwerken verzorgen. Ik heb doorgezet en snel hadden we ook daarin heel wat werk.

Op m’n 28ste zette ik de volgende grote stap: ik kocht mijn nonkel uit en ging keihard voor de verdere uitbouw van het familiebedrijf tot wat het vandaag is.


Hoe tevreden ben je nu van die keuze?

Nog altijd heel tevreden. Dat heeft veel te maken met de specialisatie die we kozen. We zijn op de trein van de platte daken gesprongen. Dat was de juiste keuze: er zijn niet zoveel specialisten, de vraag naar daken met EPDM stijgt nog steeds en het is bovendien zeer rendabel werk.


Heeft de job nadelen?

Als je zelf een bedrijf hebt, krijg je natuurlijk een grotere verantwoordelijkheid, al zou ik dat niet echt een nadeel willen noemen. De job wordt vooral gevarieerder: materiaal aankopen, papierwerk in orde brengen, ... En als je daarna met zijn vieren in het zonnetje aan de slag gaat op het dak, dan weet je het: dit is en blijft een topjob!

Ben je momenteel op zoek naar medewerkers?

Neen, we zijn bewust met vier mensen. Mochten we met meer zijn, dan zou ik niet meer zelf het dak op kunnen en net dat vind ik zo fijn. Samen vormen we een goed geoliede machine. Ik werk met collega’s die 13 of zelfs 16 jaar ervaring in het bedrijf hebben. In de loop der jaren zijn we zoveel meer geworden dan collega’s…

Zou je jongeren of andere bouwvakkers aanraden om dakwerker te worden?

Zeker! Zelf ben ik nog altijd heel blij dat ik als jonge gast mijn passie heb gevolgd. Het is een job met heel veel afwisseling. Voor mensen die willen werken en aan de kar willen trekken, is er altijd werk. Of het nu een jongere is die er pas instapt of een bouwvakker die ervan houdt om op hoogte te werken.

183 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Voel jij je aangesproken?

Ontdek welke stappen je kan zetten om dakwerker te worden.

bottom of page